סושי סובה טבעוני בפחות מעשרים דקות

מאת Moran
דלג למתכון

This post is also available in: English (אנגלית)

כשאני קוראת בלוגי בישול, ובעיקר כשאני מסתכלת בתמונות בבלוגים כאלה, נוצר אצלי הרושם שהכותבות שם הן בשלניות מדהימות, שכל מנה שעוברת תחת ידן יוצאת מעדן, שתמיד יוצא להן צילחות נקי ומהמם, ובכלל הן בבית שלהן בטוח משהו תמיד מתבשל ומריח טוב, ובטח גם המטבח שלהן נקי ומסודר.. יש משפט שמסתובב ברשת שאומר משהו כמו: "לאמהות טובות יש ריצפה דביקה, תנור מלוכלך, וילדים מאושרים". אם לשפוט לפי השניים הראשונים אז אני אמא ממש טובה, אלופה אולי :).

סושי סובה טבעוני

אצלי בכל אופן, על אף שאני כותבת בלוג בישול, ממש לא תמיד מתבשל משהו, בטח שלא תמיד מצליחה לי מנה (את אלו שאני מעזה לשים פה אני מכינה כמה וכמה פעמים עד שהן נראות לי "blog worthy"), הריצפה אצלנו אכן דביקה, התנור מלוכלך, הכיור תמיד מלא בכלים, ובואו לא נדבר על הכביסות. יותר מביש מזה, לא תמיד יוצא לנו ללכת לסופר בזמן, ככה שקורה לפעמים שנשארנו בלי אף ירק במקרר (כבר קרה שעברתי אצל חמותי בבוקר לקחת פלפל לילדה לארוחת עשר).

  סושי סובה טבעוני

במקרים כאלה, כשצריך בכל זאת לארגן ארוחת צהריים או ערב, נחמד שתמיד אפשר להכין מה שאני קוראת "ארוחת מזווה": דברים כמו פסטה, אורז, עדשים וכו', שאפשר להכין בלי הרבה התעסקות ובמיוחד בלי תלות באיזה ירקות טריים יש לנו במקרר. אז נכון שעדיף שיהיו ירקות בצלחת, גם יותר טעים וגם יותר בריא, אבל בואו נגיד שנתקענו בלי.

 סושי סובה טבעוני

בשביל מקרים כאלה בדיוק אני תמיד שומרת במזווה אריזה של אצות נורי לסושי, אריזה של פטריות מיובשות, ואריזה של אטריות סובה. מתוך אלה אני מעריכה שאת אטריות הסובה לא כולם מכירים אז אני אספר מעט, ויסלחו לי (או ימשיכו הלאה) אלו שכן מכירים. אטריות סובה הן אטריות שעשויות 100% קמח כוסמת (יש גם כאלה שהן 50/50 כוסמת/חיטה, אבל אני קונה את אלה שמכילות כוסמת בלבד), ולכן יש להן את כל היתרונות התזונתיים של כוסמת, ביניהם זה שהן נטולות גלוטן, עשירות בסיבים, בעלות ערך גליקמי נמוך ועוד. ביפן ובמזרח בכלל משתמשים בהן המון, בעיקר במרקים, וגם, כמו בפוסט הזה, בסושי. כן, סושי ללא אורז. מה שעושה אותו הרבה יותר קל להכנה, בלי לבשל את האורז ולחכות שיתקרר, את האטריות האלה מבשלים 5 דקות סה"כ, ובמקביל משרים פטריות מיובשות במים חמים, מגלגלים, וזהו, יש לנו ארוחה.

סושי סובה טבעוני

 למי שלא אוהב פטריות או שאין לו כרגע בבית, הן לא חובה פה, הן פשוט משדרגות מאוד למי שכן בעניין. מי שכן התברך במקרר מלא כל טוב בזמן הכנת המנה, בכיף אפשר לצרף פה ירקות טריים ממש כמו לסושי רגיל, כמו גזר, מלפפון, אבוקדו וכולי, תתפרעו.

סושי סובה טבעוני

ובזמן שאתם נוגסים לכם בסושי טעים, מזין, טבעוני, בפחות מעשרים דקות, תנו כבוד רגע למישהו שעובד מאוד קשה כדי להכין אטירות סובה.

סושי סובה טבעוני

דירוג המתכומטר:

סושי סובה מתכומטר

5 from 1 reviews
סושי סובה טבעוני בפחות מעשרים דקות
 
זמן הכנה
זמן בישול
זמן כולל
 
סושי טבעוני בפחות מעשרים דקות
מאת:
סוג מתכון: סושי
Cuisine: יפני
מנות: 45
מרכיבים
  • חבילה אטריות סובה (240 גרם)
  • חבילת אצות נורי (נשתמש בחצי בערך)
  • חבילת פטריות מיובשות בוואקום (איזה סוג שאתם אוהבים)
  • מעט שמן זית או שמן שומשום למרוח על האטריות שלא יידבקו
  • לרוטב:
  • 2 כפות חמאת בוטנים
  • כף טחינה גולמית
  • כף רוטב סויה
  • כמה כפות ממי ההשרייה של הפטריות (לפי צורך)
  • או פשוט רוטב סויה
הוראות הכנה
  1. משרים את הפטריות המיובשות במים. את מי ההשרייה של הפטריות אל תשפכו, יש בהם המון טעם ונשתמש בהם לדילול הרוטב של הסושי.
  2. במקביל, מרתיחים מים עם מלח בסיר, ושמים בו גם כף שמן זית כדי למנוע הידבקות של האטריות, כשהמים רותחים מכניסים את אטריות הסובה ומבשלים 5 דקות (טועמים אחת ומוודאים שמוכן ולא קשה מדי).
  3. מוציאים למסננת ומערבבים עם כף שמן זית/שומשום כדי למנוע מהאטריות להידבק בזמן שאנחנו מכינים את הסושי.
  4. פורסים אצת נורי אחת (צד מבריק כלפי מטה, צד מחוספש כלפי מעלה) על משטח גילגול סושי, מניחים אטריות לרוחב האצה בשליש הקרוב אלינו, שמים מעל האטריות כמה פטריות, ומגלגלים. מרטיבים את האצבעות (אפשר ומומלץ לטבול אותן במי ההשרייה של הפטריות) ועוברים איתן לרוחב הקצה של האצה, כדי לעזור להדביק אותה. סוגרים ומהדקים.
  5. חוזרים על התהליך הזה עם שאר האצות עד שמסיימים את האטריות (יוצאות בערך 8 אצות, תלוי כמה שמתם בכל אחת).
  6. חותכים את האצות המגולגלות לסושי. הדרך הכי קלה לעשות את זה היא לחתוך עם סכין חדה בתנועה אחת חתך אחד באמצע הגליל, ואז כל חצי לעוד חצי.
  7. מכינים את הרוטב:
  8. מערבבים 2 כפות חמאת בוטנים, כף טחינה גולמית, וכף רוטב סויה, ומוסיפים כמה כפות ממי ההשרייה של הפטריות, עד שזה מגיע לסמיכות שאתם אוהבים (אני אוהבת רוטב סמיך אבל זה עניין אישי).
  9. מגישים עם הרוטב חמאת בוטנים, או רוטב סויה, וג'ינג'ר.

נ.ב.

אם אהבתם את הפוסט ואתם רוצים להתעדכן בעוד מתכונים וטיפים (אחד בשבוע לפחות), אל תשכחו לעשות לייק לעמוד פייסבוק ו/או להירשם לקבלת מיילים (זו האופציה המומלצת כי היא מבטיחה שהמתכון יגיע אליכם, בדקו בספאם או בלשונית של Promotions אם אתם ב Gmail, המיילים יגיעו לרוב לאחד מאלה).

מורן

15 תגובות
0

בטח תאהבו גם את אלו

15 תגובות

פיית העוגיות 4 במאי 2015 - 10:19

נשמע מגניב!
רעיון חמוד ויופי של צילומים

להגיב
Moran 9 באפריל 2016 - 20:08

תודה! 🙂

להגיב
מיכל 28 במאי 2015 - 3:49

הכנתי אתמןך.. יצא מעולה! בת ה 12 שלי זללה ואפילו אני, שלא אוהבת סושי.. טעמתי ונהניתי…

להגיב
Moran 28 במאי 2015 - 5:14

מעולה 🙂

להגיב
תמר 7 ביולי 2015 - 6:08

היי מורן,
איפה את קונה אטריות סובה 100% כוסמת? במזרח ומערב מצאתי רק כאלה שמכילות גם קמח חיטה..

להגיב
Moran 7 ביולי 2015 - 6:13

בשופרסל גרין יש לפעמים, ולפעמים רק את אלה שמכילות גם חיטה כמו שאמרת, ובניצת הדובדבן כמעט תמיד יש 100% כוסמת. אם אני כבר שם אני קונה הרבה חבילות, זה לא מתקלקל מהר..

להגיב
Moran 9 באפריל 2016 - 20:09

מעדכנת, אם לא קראת עדיין במקום אחר.. שפתחתי חנות טבע אונליין (עם משלוחים לכל הארץ) עם מחירים ממש תחרותיים 🙂
תוכלי למצוא שם גם אטריות סובה, בין השאר..
http://www.hamezaveh.co.il/atrivt-svbh-avrgnivt.html

להגיב
חן סיון 11 באוגוסט 2015 - 5:21

טוב, אני לא מיטיבת לכת בבלוגים של אוכל. זה כי אני ממש לא ממושמעת ומבשלת מהראש ולא ממתכונים. אבל השבוע קראתי שני מתכונים שונים שלך, ומעבר לפשטות, לטבעונות (אני טבעונית בשאיפה, אבל טרם בחיים) וליופי, אני יוצאת מדעתי מהתפעלות, מהמתכומטר. גאוני!

להגיב
Moran 11 באוגוסט 2015 - 7:09

איזה כיף לשמוע! 🙂

להגיב
עדי 25 באוקטובר 2015 - 18:30

יצא מעולה! איזה כיף לגלות 🙂

להגיב
Moran 25 באוקטובר 2015 - 19:08

מגניב! שמחה לשמוע 🙂

להגיב
שרון סביון 13 בדצמבר 2015 - 9:35

היי מורן, נראה מדהים. יש אפשרות להשתמש בפטריות טריות מסלסלה? לא מכירה פטריות מיובשות
תודה ❤

להגיב
Moran 13 בדצמבר 2015 - 9:44

כן, אפשר גם מפטריות טריות, מה שכן, עבור הטעם, פטריות טריות אני אמליץ לטגן בשמן זית קודם לכן. היתרון במיובשות זה שהן כבר באות עם המון טעם חזק ומיוחד, וצריך רק להשרות אותן. אבל אם יש לך זמן לטגן, אפשר לשחק כאן ובסה"כ להכניס כל גיוון שאת אוהבת בסושי (בטטה אפויה, אבוקדו, טופו, מנגו, גזר, ועוד..)

להגיב
נגה 6 במרץ 2016 - 11:17

יצא מעולה! יותר טעים מסושי אורז לדעתי:)
הכנתי בלי פטריות, לא היו…
אני רוצה להודות לך על הבלוג המקסים, הבלוג האהוב עליי, תודה!

להגיב
Moran 6 במרץ 2016 - 12:03

איזה כיף לקרוא 🙂
תודה רבה נגה!

להגיב

כתבו תגובה